Aan de bovenste woning van een pand in de Tweede Helmersstraat hebben we schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Zowel de voorkant als de achterkant stonden in de steigers. Bij inspectie troffen we veel houtrot aan in het houtwerk. Ook de stalen hijsbalk aan de topgevel, zoals we die veel kennen van monumentale Amsterdamse huizen, was verrot.

Houtwerk ontvetten

Na het repareren van het houtrot en vervangen van de hijsbalk konden we beginnen aan het buitenschilderwerk. Een van de eerste stappen in dit proces is het ontvetten van het houtwerk. Voor duurzaam schilderwerk is ontvetten erg belangrijk, maar waarom is dat zo? Door het ontvetten verwijderen we vet en viezigheid op het hout. We gebruiken hiervoor Universol, een biologisch afbreekbaar ontvettingsmiddel dat niet te hoeft te worden nagewassen. Dit scheelt ons tijd. Als alle viezigheid verwijderd is kan het tijdens het schuren niet in de poriën van het houtwerk terecht komen. Zo zorgen we voor een optimale hechtingsoppervlakte voor de verf.

Een mooie nieuwe gevel

Na vervanging van de hijsbalk hebben we het metsel- en voegwerk aan het bovenste gedeelte van de gevel vernieuwd. Ook het houtrot is natuurlijk aangepakt waarna het houtwerk is behandeld voor het schilderen. Binnen in het pand hebben we gestuckt en geschilderd voor een frisse nieuwe look!

Projectfoto's

Bekijk al onze prachtige projecten

Klik hier
+31 20 - 26 11 802