Houtrotreparatie Amsterdam

In een monumentenstad als Amsterdam is houtrot in woningen een veel voorkomend probleem. Houten kozijnen zijn prachtig en hebben een unieke uitstraling, maar vragen wel om periodiek onderhoud met goed schilderwerk. Gebeurt dit niet of onvoldoende dan kan vooral op de kwetsbare plekken houtrot optreden. Veel voorkomende zwakke plekken zijn houten kozijnen. Wij bieden u de beste oplossing voor houtrotreparatie: degelijk, onzichtbaar en duurzaam!

Wat zijn de oorzaken van houtrot?

Periodiek schilderwerk is essentieel voor het behoud van de houten delen van uw woning. Houtrot ontstaat door de inwerking van vocht en dat kan op allerlei manieren gebeuren. Te dun aangebracht of verweerd schilderwerk kan ervoor zorgen dat vocht het hout bereikt.

Een andere boosdoener is slechte ventilatie. Aanwezig vocht kan niet weg en hoopt zich op. Dit zal op den duur funeste gevolgen hebben voor het hout. Ook specifieke plaatsen in de gevels en deuren zijn zeer gevoelig voor houtrot. Vaak komt houtrot voor op kozijnen, met name de liggende delen, of kopse houten kanten, waarvan het vlak niet of slecht in de verf zit.

Het rot in het hout hangt dus vaak samen met slordig schilderwerk uit het verleden. Vaak komen onze professionals dit tegen bij inspectie van dorpels en onderkanten van deuren. In deze gevallen ligt houtrot op de loer. Het is het beste om het te voorkomen, dus zorg voor tijdig en goed onderhoud aan uw houtwerk! Voorkomen is immers beter dan genezen.

U moet erop rekenen dat zo om de vijf jaar een schilderbeurt aan de buitenzijde van uw pand noodzakelijk is. En u zult dat dan ook echt goed moeten doen, een vluchtig opfrisbeurtje hier en daar is zeker niet genoeg. Alle delen, ook de wat moeilijker bereikbare plekken verdienen de aandacht.

De beste producten voor een houtrot behandeling

Als u ondanks alle goede zorgen toch geconfronteerd wordt met houtrot, dan wilt u natuurlijk dat dat zo snel mogelijk verholpen wordt. Wij adviseren om dat direct goed en professioneel aan te pakken.

Dat betekent ook gebruik van de juiste materialen. Wij informeren u graag hierover, maar ook over wat u beslist niet moet gebruiken. Er zijn hele goede materialen die niet voor buitenwerk geschikt zijn, zoals bijvoorbeeld polyester plamuur of acrylaatkit. Veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken. Epoxy is een goed vullend, flexibel en duurzaam houtvervangend product. Daarbij komt dat het uitstekend te modelleren is en prima schuurbaar en overschilderbaar. Dit materiaal heeft zijn waarde op het gebied van houtrotreparatie volop heeft bewezen en is in de laatste jaren sterk doorontwikkeld.

Onze service

De vakmensen van Groen schilders Amsterdam hebben alle expertise in huis om alleen de beste houtrotmaterialen te selecteren én toe te passen. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige 2-componenten epoxy. Na de reparatie is uw houtwerk weer als nieuw!

Informeer naar onze mogelijkheden via het contactformulier, of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wij zijn u graag van dienst met al uw vragen.

Groen schilders Amsterdam, uw partner in de strijd tegen houtrot!

Offerte aanvragen