Het project betrof een hoekpand aan de Westlandgracht in de Hoofddorppleinbuurt. We hebben de vijf woonlagen, vanaf begane grond tot het dak, onder handen genomen. Altijd leuk om een heel pand te mogen opknappen en het enorme verschil te kunnen zien! Per verdieping betrof het ongeveer zes grote ramen en een aantal kleinere ramen.

Het plaatsen van steigers

Voor de werkzaamheden moest een steiger worden geplaatst aan de voorzijde van het pand. In zo’n situatie handelen wij het aanvragen van vergunningen voor het plaatsen van een steiger op de gemeente grond af. Voor het werk aan de achtergevel hadden we geen steiger nodig: via het gebouw hadden we toegang tot de ramen in de achtergevel.

Houtrotherstel

Toen we aan de slag gingen met het schilderwerk kwamen we veel houtrot tegen. Op sommige plaatsen in gevels is het houtwerk extra gevoelig voor rot. Zo ontdekten we veel rot in de liggende delen van de kozijnen en in de kopse houten kanten. Dit houtwerk staat het hele jaar door bloot aan allerlei weersomstandigheden en vraagt dus om een goede bescherming. Gelukkig hebben we alle expertise in huis voor de juiste houtrotreparatie.

Westlandgracht

Een prachtig eindresultaat

Aan de voorgevel hebben we de kozijnen, ramen, deuren en dakkapel voorzien van een mooie mergelwitte glanzende verflaag. Ook de hijsbalk en daklijst staan weer strak in de verf. Het hele pand zag er weer uit als nieuw! We zijn, net als de bewoners, erg tevreden met het resultaat.

Projectfoto's

Bekijk onze prachtige projecten.

Klik hier
+31 20 - 26 11 802