We hebben mogen werken aan prachtige ruime woning in Amsterdam Oud-Zuid. Door een lekke hemelwaterafvoer waren er een aantal stukken houtrot ontstaan die we met onze epoxy hebben opgevuld. Binnen twee weken hebben we deze mooie klus succesvol afgerond.

Lekke hemelwaterafvoer

Vanwege een aantal lekkages hebben we de gehele hemelwaterafvoer vervangen. Door de lekken en het vocht is op een aantal kwetsbare stukken in het houtwerk houtrot ontstaan. We hebben dus de nodige houtrotreparaties moeten uitvoeren aan het bijzondere balkon.

Houtrot: een veel voorkomend probleem

In een monumentenstad als Amsterdam is houtrot in woningen een veel voorkomend probleem. Houten kozijnen zijn prachtig en hebben een unieke uitstraling, maar vragen wel om periodiek onderhoud en goed buitenschilderwerk. Gebeurt dit onderhoud niet of onvoldoende dan kan vooral op de kwetsbare plekken houtrot ontstaan.

Hoe werkt houtrotreparatie?

Voor de reparatie van houtrot gebruiken wij een kwalitatief hoogstaande epoxy 2-componentenplamuur. We frezen alle rotte delen in het houtwerk weg, tot we bij het gezonde hout komen. Daarna primen we de reparatieplek met fixeer en brengen dan nat in nat de epoxy-plamuur aan. Deze plamuur is uitstekend te modelleren is en prima schuurbaar en overschilderbaar. Dit materiaal heeft zijn waarde op het gebied van houtrotreparatie volop heeft bewezen en is in de laatste jaren sterk doorontwikkeld!

Houtrot kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

• Slordig schilderwerk
• Slechte ventilatie
• Lekkage

Gedeelten verwijderen

Het volledig verwijderen van houtrot is zeer belangrijk omdat het rottingsproces anders doorgaat. Ook al heeft er behandeling met epoxyplamuur plaatsgevonden, kan de rotting nog steeds verder het hout in trekken. Onze vakmannen verwijderen dus alle stukken tot op het gezonde hout. We gebruiken een speciale machine, omdat met een beitel de structuur van het hout kan worden aangetast.

Beschermende laag

Na reparatie met alle vulmiddelen is het belangrijk dat het houtwerk opnieuw beschermd wordt door een laag verf en lak. De voor- en achterkant van het pand zijn na alle reparaties opnieuw geschilderd. De kozijnen staan weer strak in de lak en de deur is weer prachtig grachtengroen. Al het houtwerk is nu goed beschermd tegen de weersomstandigheden.

Projectfoto's

Bekijk al onze prachtige projecten

Klik hier
+31 20 - 26 11 802