Het crematorium op het Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam-West had een gedateerde uitstraling. De kleuren en materialen pasten niet meer goed bij deze tijd. Het complex gaf een verjaard gevoel, dat niet meer aansloot bij de rustgevende plek die het crematorium eigenlijk wil zijn. Met deze klus hebben we ervoor gezorgd dat het crematorium weer een professionele look met intieme sfeer heeft!

Ons advies: styling en duurzaamheid

Na grondige inspectie hebben we uitgebreid advies gegeven over een nieuwe kleurstelling en duurzaamheid van het gebouw. Gezamenlijk met het management hebben we gekozen voor nieuwe rustige kleuren, die het crematorium een professionele en intieme uitstraling geven. Niet alleen in de buitenkant van het pand, maar ook de wacht- en afscheidsruimtes zijn weer van deze tijd. Naast het advies over de kleurstelling hebben we advies uitgebracht over duurzaamheid. Bij Groen staat de duurzaamheid van schilderwerk hoog in het vaandel.

Duurzame buitenmuren

Een voorbeeld van duurzaam schilderwerk zie je bijvoorbeeld in onze behandeling van de buitenmuren. De buitenmuren van het crematorium waren onbehandeld en er was flink wat mos- en algengroei ontstaan in de loop der jaren.

Hoe behandelen wij een buitenmuur?

Buitenmuren staan bloot aan alle weersomstandigheden. Wij bespuiten buiten muren daarom eerst met een anti mos- en algenmiddel. Over de mos- en algaanslag heen schilderen heeft geen zin: onder de verf kan het namelijk gewoon verder groeien. Voor duurzaam schilderwerk is het dus belangrijk om met goed gereinigde muren te werken. Na het aanbrengen van de reiniger maken we het geheel schoon met een hogedrukspuit. Hierna zijn de muren klaar voor het schilderwerk.

Een nieuwe, intieme sfeer

In Crematorium Westgaarde zijn de ramen en deuren aangepast naar de nieuwe kleurstelling. Het staal van de entree is opnieuw gelakt. Daarnaast zijn alle rotte boeilijsten vervangen door onze timmermannen. Ook de oude binnenruimtes in het pand zijn opnieuw geschilderd en brengen nu een nieuw rustgevend gevoel voort.

Service

Voor dit bijzondere project hebben we samen met het management gekozen voor een discrete aanpak. Steeds rekening houdend met crematies, hebben we gewerkt in kleine ploegen. Op deze manier hadden onze werkzaamheden weinig impact op de dagelijkse gang van zaken in het crematorium.

Communicatie en partnerschap

Voor, tijdens en na de klus staan we klaar voor onze partners. In een heldere communicatie met beheer en management hebben we ervoor gezorgd dat de klus vlekkeloos is verlopen. Tot op de dag vandaag verzorgen wij ook de nazorg: wij staan de hele garantieperiode klaar voor het crematorium.

Projectfoto's

Bekijk al onze prachtige projecten

Klik hier
+31 20 - 26 11 802