Stucwerk

Wij stuken nieuwbouw en monumentale panden. Het bepleisteren van muren en plafonds met stuc is de belangrijke basis voor uw wandafwerking. Na het stuken kunt u het stucwerk schilderen. U kunt uw muren ook af laten werken met sauswerk of behang.

Waarom stucwerk?

Het stucwerk is het afwerken van een ondergrond, zoals bakstenen. Er wordt er een onderliggende laag gevormd, nog voor de afwerklaag. Deze onderliggende laag is uiteindelijk niet meer te zien, maar wel heel belangrijk: de onzuiverheden en scheuren worden namelijk weggewerkt! U kunt het stucwerk zien als de voorbereiding voor het schilderwerk.

Andere eigenschappen

De stuclaag kan bijvoorbeeld onderdeel vormen van uw isolatie. In vochtige ruimtes zoals een badkamer is stucwerk vochtwerend! In andere gevallen moet stucwerk brandwerend zijn. Er bestaat zelfs stootvast stucwerk! Wij kunnen uw wensen meenemen in een vrijblijvende offerte.

Wat kost stucwerk?

Stucwerk wordt gerekend per vierkante meter. Prijzen variƫren afhankelijk van de soort stucwerk, dit kan van 20 euro tot luxere materialen tot wel 100 euro per vierkante meter. Ook de grootte van de te stuken oppervlakten speelt mee.

Onze werkwijze

Waar letten wij op? Stucwerk moet goed glad zijn. Als uw stucwerk niet goed strak is, zal ook de uitstraling van uw sauswerk en daarmee de gehele uitstraling van muren en plafonds niet in orde zijn. Het wordt dan al snel rommelig. Uw investering moet het natuurlijk wel waard zijn! Dit willen we goed van tevoren aanpakken, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan in de aankomende jaren! Eerst strijken we de muur voor zodat er goede hechting ontstaat voor de stuclagen. Een harde toplaag zorgt ervoor dat het geheel stootvast wordt.

Over ons

Groen schilders is een erkend, flexibel en betrouwbaar schildersbedrijf. U treft ons bij particulieren, vereniging van eigenaren, monumentale panden, bedrijfsgebouw in en rondom Amsterdam.

Offerte aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.