Sauswerk

Naast stucwerk, houtrotreparatie, binnen- en buitenschilderwerk is het sauzen van muren en plafonds een van onze werkzaamheden.

Wat is sauswerk?

Sauswerk is het afwerken van een oppervlakte, vaak muur of plafond. De afwerking is belangrijk voor de uitstraling van een ruimte. Met uw sauswerk kunt u een persoonlijke touch geven aan uw woning of bedrijfsruimte. Sauswerk wordt traditioneel gezien met een roller gedaan, maar tegenwoordig bestaan er ook speciale spuiten om latexverf snel aan te brengen. Wij hanteren allebei de werkwijzen, afhankelijk van de wensen van onze klant.

Soorten sauswerk

Wandafwerking is natuurlijk erg persoonlijk. Het sauswerk kan een gladde laag zijn zonder strepen, maar kan ook een lichte textuur hebben. We werken met verschillende kleuren latexverf van uitsluitend de beste kwaliteit. Natuurlijk adviseren wij u graag over kleur om de sfeer in uw woning te bepalen.

Spuiten of rollen

De latexverf kunnen wij op twee verschillende manieren aanbrengen. Dit kan verschillen per klant en wensen. Het rollen van de latex geeft een lichte structuur, het spuiten van latex daarentegen is egaler. Omdat deze afwerklaag heel glad is, vergt het spuiten wel meer voorbereiding. Bij rollen kunnen kleine oneffenheden nog worden gemaskeerd door de textuur. Lees meer over het spuiten van latex.

Kosten van sauswerk

De prijzen van sauswerk zijn afhankelijk van de oppervlakte, het materiaal en de wijze van aanbrengen van de verf. Voor grotere oppervlakten is het voordeliger om te spuiten, voor kleine ruimtes heeft dit minder zin. De tarieven sauswerk worden berekend in vierkante meters. De prijzen voor het sauzen met een roller beginnen vanaf € 10,00 per m2. Voor het spuiten van latex beginnen onze prijzen vanaf € 7,00. Voor de btw-kosten kunt u als particulier rekening houden met het gunstige btw-tarief van 6%.

Over ons

Groen schilders is een erkend, flexibel en betrouwbaar schildersbedrijf. U treft ons bij particulieren, vereniging van eigenaren, monumentale panden, bedrijfsgebouw in en rondom Amsterdam.

Offerte aanvragen