Bij inspectie van het pand op de De Clerqstraat constateerden we verschillende gebreken in het houtwerk. Zo vonden we vies aangetast houtwerk en zichtbare houtrot. Ook het schilderwerk was aan vervanging toe: op plekken was het schilderwerk dof geworden en bladderde de verf af. Het pand was dus geen visitekaartje voor de eigenaren! Voor de VvE hebben we schilder- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Houtrotreparatie

Onze timmermannen hebben het houtwerk aangepakt door deelvervangingen uit te voeren. Daarbij worden de ongezonde delen met houtrot weggefreesd met een speciale machine. Vervolgens wordt het houtwerk schoongemaakt en voorbereid. De schilders hebben alles weer stralend in de lak gezet! De verflaag is niet alleen van esthetische waarde, maar heeft ook de functie om het houtwerk te beschermen.

Afbladderende verf en dof schilderwerk

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je buitenschilderwerk kunnen genieten. Maar waarom bladdert verf af en hoe komt het dat schilderwerk dof wordt? Het schilderwerk staat het bloot aan allerlei omstandigheden en daardoor kan er viezigheid op achterblijven. Dit kan zichtbaar, maar ook minuscuul en dus onzichtbaar zijn! Door de vuiligheid blijft regenwater gemakkelijker in het schilderwerk hangen. Deze, vaak zure, regen tast de verflaag aan, waardoor het dof wordt en zelfs kan gaan bladderen.

Hoe verleng je de duurzaamheid van je schilderwerk?

Door je schilderwerk regelmatig schoon te maken, kun je de levensduur verlengen. Wij adviseren je om je schilderwerk twee keer per jaar te ontvetten. Zo verwijder je de viezigheid en krijgt zure regen geen kans om het schilderwerk aan te tasten. Het ontvetten kun je gemakkelijk zelf doen met een schoonmaakmiddel uit de supermarkt: zo raden wij bijvoorbeeld onze klanten het doe-het zelfmiddel St. Marc aan. Als je je schilderwerk goed bijhoudt kun je de levensduur met wel twee jaar verlengen.

Projectfoto's

Bekijk al onze prachtige projecten

Klik hier
+31 20 - 26 11 802