In opdracht van de VvE in de Beethovenstraat heeft Groen Schilders het buitenschilderwerk, houtrot en betonrot aangepakt. Onder het dak en op de hoeken van de erkers, die vaker een zwak punt vormen, troffen we veel houtrot aan. We hebben daarom verschillende houtrotreparaties uitgevoerd en de verrotte boeilijsten vervangen.

Schuren voor duurzaam schilderwerk

Groen Schilders staat voor duurzaam schilderwerk. Voordat het houtwerk strak in de lak geschilderd kan worden, zijn er een aantal dingen die moeten gebeuren. We ontvetten de het bestaande schilderwerk grondig en we schuren het houtwerk. Maar waarom is het schuren belangrijk voor duurzaam schilderwerk? Door het hout te schuren halen we ten eerste oneffenheden weg en zorgen we voor een egaal oppervlak. Maar het schuren is vooral belangrijk om een goede hechting te creëren voor de verf.

Een betere hechting

Door minuscule krassen te maken krijgt de verf een groter oppervlakte om aan te hechten. Hoe fijner de korrel waarmee we schuren, hoe mooier de glans én hoe langer deze glans behouden blijft. Daarom schuren wij altijd in verschillende fases, opbouwend in de groftes van korrels. Zo schuren we bijvoorbeeld eerst met een korrel van 120, dan 240 en eindigen we met 320. Een betere hechting voor duurzaam schilderwerk!

Een einde aan betonrot

Naast het rot in het houtwerk, vonden we rot in grote stukken beton van de balkonvloeren van het pand op de Beethovenstraat. Met een steiger verkregen we toegang tot de balkons aan achterzijde van het pand. We hebben alle betonrot verwijderd en de betonvloeren van de balkons gecoat met het zeer duurzame en hoogwaardige Triflex-systeem. Zo zijn de balkons de komende jaren weer goed beschermd tegen alle weersomstandigheden!

Projectfoto's

Bekijk al onze prachtige projecten

Klik hier
+31 20 - 26 11 802