Welke verf badkamer?

Heb je plannen om je badkamer op te knappen? Overweeg dan om met badkamerverf aan de slag te gaan. Verf badkamer is verkrijgbaar in alle bouwmarkten en elke verf-webshop, dus kun je gemakkelijk en snel aan de slag met het schilderen van de meest vochtige ruimte in huis. Welke badkamer muurverf kies je en hoe zit het eigenlijk met badkamertegels verven?

Verf badkamer

Waarom je badkamer verven?

Het tegelwerk vervangen in je badkamer is een flinke en kostbare klus. Met het schilderen van je badkamer ben je een stuk goedkoper uit, terwijl je de badkamer toch de uitstraling geeft die jou aanspreekt. Verven geeft je badkamer namelijk een frisse uitstraling en daarnaast voorkomt het allerlei onderhoudsproblemen. Met vochtbestendige en waterafstotende verf kun je ongekend veel bereiken in jouw douche en badkamer.

Welke verf gebruik je?

Bij het schilderen van je badkamer is het belangrijk om verf te kiezen die vocht en schimmels tegengaat. Deze speciale badkamerverf is ideaal voor het gebruik in vochtige ruimtes zoals een douche. Kies zoveel mogelijk voor verf met een hoge zijdeglans. Deze laat namelijk zo min mogelijk vocht door. Badkamer muurverf is er in allerlei soorten en maten. Zo is er verf voor je plafond, maar ook badkamertegelverf.

Hoe verf je de badkamer?

Voor het schilderen van je badkamer heb je geen primer nodig. Als de badkamermuren net zijn voorzien van stucwerk, is het belangrijk om eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken voor je met badkamerverf aan de slag gaat. Voor de badkamervloer gebruik je bijvoorbeeld zogenaamde tegelgrondverf. Dit voorkomt snelle slijtage van de badkamervloer. Zorg wel dat alles helemaal droog is voor je met het schilderwerk aan de slag gaat. Bij gladde muren gebruik je een kortharige roller en bij ruwe badkamermuren is het beter om de verf aan te brengen met een langharige roller. Vaak zijn twee verflagen noodzakelijk voor een optimaal resultaat.

Laat je badkamer schilderen door een professional

Wil je het opknappen van je badkamer overlaten aan iemand die kennis van zaken heeft? Ontbreekt het jou aan tijd of heb je er gewoon geen zin in? Je kunt het schilderen van de badkamer natuurlijk ook uitbesteden aan een echt schildersbedrijf. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het laten schilderen van de badkamer. Wij hebben veel ervaring en helpen je daarom graag met deze verfklus. Plan direct telefonisch of per e-mail een afspraak in bij ons schildersbedrijf.