Wat kost schilderwerk?

Wat je ook aan schilderwerk uitvoert, je hebt er altijd wel kosten aan. Je betaalt niet alleen voor de verf, kwasten en andere verfmaterialen, vaak ben je ook geld kwijt aan het inhuren van een professionele schilder. De prijs van schilderen is dus van een aantal factoren afhankelijk. Ben je benieuwd naar wat je kwijt bent aan schilderwerk, de prijzen per m2 en het btw percentages? Wij vertellen je er graag meer over.

Prijs schilderen

Schilderen, wat kost dat?

De prijzen schilderen worden bepaald door een aantal factoren. Wij zetten ze voor je op een rij en zullen ze vervolgens nader toelichten:

  • Schilderwerk dat je door een schilder laat doen, wordt veelal bepaald door het uurloon en/of het aantal m2. Uiteraard betaal je ook voor de materialen.
  • Binnen- of buitenschilderwerk: binnen verven is veelal goedkoper dan buiten schilderen. Dit komt omdat er buiten meer materialen nodig zijn.
  • Spuitwerk is over het algemeen goedkoper dan schilderwerk en kan dus een interessante manier zijn om te besparen op verfkosten.
  • Tenslotte wordt de prijs bepaald door wat er precies geschilderd moet worden: binnen of buiten, trapwerk of de gevel, wanden en plafonds of alleen de badkamer.

 

Wat kost het schilderen van een huis?

De kosten voor het schilderen van je huis bepaal je gedeeltelijk zelf. Als je het schilderwerk zelf verzorgt, dan ben je natuurlijk goedkoper uit dan wanneer je een professionele schilder inhuurt. Mocht je een schilder inschakelen voor het schilderwerk binnen of buiten, dan is het verstandig zoveel mogelijk mee te nemen. Wij als schildersbedrijf kunnen je dan een aantrekkelijke aanbieding doen door middel van bijvoorbeeld een totaalprijs.

Wat kost schilderen per m2?

De verfkosten per m2 zijn natuurlijk afhankelijk of je het zelf aanpakt of dit overlaat aan een professional. Bij het inhuren van een professional moet je rekenen op een gemiddelde prijs van € 30,- tot € 40,- per m2. De prijzen voor het buitenschilderwerk liggen vaak iets hoger.

Wat kost het schilderen van kozijnen en deuren?

Voor het schilderen van buitenkozijnen moet je rekenen op schilderskosten van gemiddeld € 500,- tot € 1.800,-. Dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel kozijnen er geschilderd moeten worden. Je kunt hierop besparen door schilderwerkzaamheden zelf uit te voeren of door de nodige voorbereidingsmaatregelen te treffen.

Wat kost het schilderen van muren en plafonds?

Voor het verven van muren en plafonds kun je ongeveer op € 30,- tot € 40,- per uur of m2 rekenen. Uiteraard is het verstandig om altijd eerst een offerte op te vragen bij een schilder. Je weet dan waar je aan toe bent en wat je ongeveer kunt verwachten. Wij komen graag bij je langs om een prijsindicatie te geven.

Laag btw-tarief

De kosten van schilderwerk zijn eenvoudig te drukken middels het lage btw-tarief van 6 procent. Je bent dus geen 21 procent btw kwijt en bovendien geldt het lage btw-tarief voor zowel materialen als arbeidskosten. Dit kan voor jou gunstig zijn om een schilder in te schakelen voor je verfklus.

Waarom je verfwerk uitbesteedt aan een professional

Vind je het niet erg om wat meer kwijt te zijn voor een perfect uitgevoerde schilderklus door een professional? Besteed je verfwerk dan uit aan ons als ervaren schildersbedrijf. Wij hebben de kennis en ervaring om van jouw huis daadwerkelijk een droomwoning te maken middels mooi schilderwerk. Bovendien scheelt dit jou veel tijd, energie en stress. Maak daarom een afspraak met ons bedrijf en laat ons het schilderwerk voor jou verzorgen.