Schilderwerk schoonmaken en onderhouden

Hoe beter jij je schilderwerk onderhoudt, hoe langer de levensduur van je schilderwerk. Hoe werkt dit in de praktijk, waarom is het zo belangrijk en waar doe je dat mee?

schoonmaken schilderwerk

Hoe beter jij je schilderwerk onderhoudt, hoe langer de levensduur van je schilderwerk. Dit bespaart jou natuurlijk de nodige euro’s en regelwerk. Niet alleen het aanbrengen van een nieuwe schilder- of verflaag biedt bescherming, dit geldt ook voor je schilderwerk schoonmaken. Hoe werkt dit in de praktijk, waarom is het zo belangrijk en waar doe je dat mee? Wij vertellen je er graag meer over.

Het belang van schilderwerk onderhoud

Schilderwerk verdient regelmatig een goede inspectie. Dit helpt om onder meer houtrot en roest tegen te gaan. Het is daarom verstandig om je schilderwerk elk voor- en najaar te inspecteren op de onderhoudsconditie. Onderhoudsgevoelige plekken verdienen vervolgens uiteraard jouw aandacht. Door je schilderwerk regelmatig schoon te maken, voorkom je dat zand, vuil en andere ophopingen je schilderwerk aantasten. Dit doe je eenvoudig zelf, maar je kunt natuurlijk ook Groen Schilders inschakelen om dit voor jou te doen.

Waarmee schilderwerk schoonmaken?

Je schilderwerk reinigen kan eenvoudig met lauwwarm water en een natte doek. Naadjes en putjes zijn uiteraard te behandelen met kit of een reparatiemiddel. Als je beschadigingen aanpakt, is het belangrijk om altijd eerst te ontvetten vóór je met een schuurmachine aan de slag gaat. Kortom, haal meer uit je schilderwerk door het regelmatig te reinigen. Dit kan de levensduur van het schilderwerk zomaar één tot twee jaar verlengen. Wat meteen geld oplevert omdat je minder vaak hoeft te schilderen.

 

Schilderwerk onderhoud uitbesteden

Je kunt het schilderwerk onderhoud zelf uitvoeren, maar het is ook een optie dit uit te besteden aan een professional zoals Groen Schilders. Hiermee bespaar je flink wat tijd en je hebt de garantie dat je schilderwerk netjes in conditie blijft. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het afsluiten van een onderhoudsabonnement. Daarmee heb jij nergens omkijken naar en wordt alles tot in de puntjes voor je geregeld. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.