Houtrot repareren, hoe doe je dat?

Houtrot kan houtwerk onherstelbaar beschadigen en daarom is het belangrijk dit zo goed mogelijk te behandelen. Houtrot repareren is niet moeilijk, maar je moet wel weten hoe te handelen. Houtrot stoppen en houtrot behandelen, wij helpen je er graag bij. In dit blogartikel lees je er alles over. Kom je er zelf niet uit? Je kunt altijd een beroep doen op ons als professioneel schildersbedrijf.

Houtrot repareren

Hoe ontstaat houtrot?

Houtrot ontstaat door binnendringend vocht. Hout en vocht samen zijn de perfecte voedingsbron voor bijvoorbeeld schimmels. Deze schimmels kunnen zich zomaar een weg vreten door het hout. Zelfs als de buitenkant er nog goed uitziet, kan de binnenkant al helemaal weggevreten of uitgehold zijn. Daarom is het belangrijk je houtwerk na te kijken of er geen sprake is van houtrot. Je herkent het snel genoeg aan kleine gaatjes en scheuren.

Soorten houtrot

Er zijn diverse soorten houtaantastende schimmels. De huiszwam is de bekendste schimmel. Deze schimmel komt het meeste voor bij vochtig houtwerk in combinatie met metselwerk. Door de huiszwam barsten in het houtwerk. Daarnaast is er ook de mijnschimmel. Deze schimmel tast hout aan met een hoog vochtigheidsgehalte. Het zorgt ervoor dat gerot hout opsplitst in vierkanten. Daarnaast zijn er ook nog bruinrot, witrot en zachtrot.

Hoe behandel je houtrot?

Houtrot repareren kan op verschillende manieren. Als er sprake is van natrot dien je het houtwerk direct te vervangen. Hout dat nog wel even mee kan, is te behandelen met een antischimmelbehandeling. Denk hierin aan producten op het gebied van houtrotherstel. Houtrot stoppen kan bijvoorbeeld met houtrotstop. Beide producten zijn aan te schaffen in de meeste bouwmarkten of doe-het-zelf winkels. Heb je hulp nodig bij het behandelen of stoppen van houtrot? Laat je gerust adviseren door onze professionals.

Houtrot laten behandelen door een expert

Wil je de behandeling van houtrot uitbesteden aan een expert? Dan zit je bij ons helemaal goed. Als ervaren schildersbedrijf weten we exact wat nodig is om houtrot tegen te gaan of effectief te behandelen. Laat ons jou daarom helpen dit voor je op te pakken. Neem direct contact met ons op en voorkom dat houtrot al het houtwerk binnen en buiten je woning aantast.