Hoe verf je een radiator?

Het schilderen van een radiator is geen dagelijks klusje. Logisch dat je daarom op zoek gaat naar hoe je dit het beste kunt aanpakken. Er komen namelijk allerlei zaken om de hoek kijken. Welke verf kies je bijvoorbeeld en wat doe je als je verwarming onder de roestvlekken zit? Verven radiator is dus meer dan alleen maar je verwarming voorzien van een likje verf. Wij geven je graag tips en handvatten om dit slim aan te pakken.

Hoe verf je een radiator

Een goede voorbereiding

Het schilderen van een verwarming vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je verwarming niet aanstaat en plak alles netjes af met afdekfolie. Dit geldt zowel voor de muur en vloer als leidingen en thermostaatkranen. Vind je dit teveel gedoe? Je kunt er ook voor kiezen om de radiatoren los te koppelen en bijvoorbeeld buiten of in de garage te verven. Je bent dan vaak wel wat meer tijd kwijt aan je schildersklus.

Verven radiator: hoe pak je dat aan?

Verf op de muur of vloer en schilderen in de meest ongelukkige houdingen. Het zijn slechts enkele aspecten van een radiator verven. Daarom is het wel zo handig als je een stappenplan bij de hand hebt:

  1. Je radiator ontvetten en schuren
    Het verven van je radiator begint door deze netjes te ontvetten met water en ammonia. Dit zorgt namelijk voor een betere hechting van de verf. Roestplekken zijn te verwijderen met een staalborstel. Eventueel kun je ook gebruikmaken van een antiroest-primer. Schuur vervolgens je verwarming lichtjes op met schuurpapier en verwijder het achtergebleven stof met een borstel.
  2. Schilder je radiator
    Indien je stap 1 met succes hebt voltooid, kun je de radiatorverf aanbrengen op de verwarming. Dit kan met een kwast of een spuitbus. De kans op druppels en vlekken is bij een spuitbus verf wel iets groter. Verf je de radiator met een kwast? Houd er dan rekening mee dat je de verwarming minimaal twee keer moet schilderen.
  3. Is je verfklus succesvol afgerond? Laat de radiatorverf dan minimaal 24 uur droger voordat je de verwarming weer gebruikt.

Besteed je verfklus uit aan een professional

Een radiator verven kun je zelf doen of uitbesteden aan een professioneel schildersbedrijf. Een slim idee als je beschikt over weinig tijd of als deze schilderswerkzaamheden voor jou te zwaar zijn. Bij ons schildersbedrijf ben je aan het juiste adres voor het netjes laten schilderen van de radiatoren in jouw huis. Wij hebben veel ervaring en zijn daarom de perfecte partij om mee samen te werken. Je weet altijd waar je aan toe bent en daarom kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. Maak een afspraak met ons schildersbedrijf en geniet op korte termijn van netjes geverfde radiatoren.