Hoe schilder je een trap?

Een trap schilderen is niet moeilijk, zolang je maar weet wat je moet doen. Trek er gerust wat tijd voor uit, want je bent al snel een week bezig. Gelukkig gaat dit je zeker lukken dankzij onze handige tips en praktische ondersteuning. Dit stelt jou in staat om na een week schilderen optimaal te genieten van een compleet nieuwe trap in huis.

Trap schilderen

Stappenplan trap schilderen

  1. Verwijder tapijt en lijm van je trap: vóór je een trap gaat verven, dien je eerst oud tapijt en lijm te verwijderen. Dit doe je eenvoudig met een sopje warm water en zeep. Met een plamuurmes schraap je oude lijmresten probleemloos weg.
  2. Ontvet je trap: dit geldt voor zowel de traptreden als de stootborden en zijkanten.
  3. Verwijder oude verfresten van je trap: dit doe je gemakkelijk en snel met een verfkrabber.
  4. Schuur je trap op: dit werkt het snelst en gemakkelijkst met een schuurmachine.
  5. Plak je trap af: schilderstape is hiervoor ideaal. Hiermee voorkom je dat er verf op de muren of grond terechtkomt.
  6. Zet de trap in de grondverf: dit zorgt voor een betere hechting van de desbetreffende trapverf.
  7. Plamuur oneffenheden en kit kieren en naden dicht: gebruik hiervoor een plamuurmes en acrylaatkit.
  8. Breng de trapverf aan: doe dit met behulp van een verfroller en een kwast. Voor een optimale dekking verf je je trap tweemaal. Zorg wel dat de eerste laag 24 uur tijd krijgt om te drogen vóór je een nieuwe verflaag aanbrengt. Het beste verf je de traptreden om en om, zodat je nog naar boven en beneden kunt tijdens je verfklus.

 

Laat je schilderwerk verzorgen door een erkend schildersbedrijf

Is het schilderen van een trap niet voor jou weggelegd of laat je deze verfwerkzaamheden graag over aan een professional? Laat het schilderen van een trap dan over aan ons schildersbedrijf. Wij komen graag bij je langs om te kijken wat er moet gebeuren en wat hiervoor nodig is. Je kunt altijd rekenen op uitstekende kwaliteit en een snelle oplevering van het schilderwerk. Maak daarom snel een afspraak en bel of mail ons voor de complete verfklus van jouw trap.