Volgorde van schilderen

Het volledig schilderen van je woning is natuurlijk niet binnen een uurtje gedaan. Dit vergt de nodige tijd én energie. In welke volgorde schilder je een huis?

huis schilderen

Het volledig schilderen van je woning is natuurlijk niet binnen een uurtje gedaan. Dit vergt de nodige tijd én energie. In de juiste volgorde schilderen bespaart je echter onnodige werkzaamheden. Daarom geven wij je een aantal praktische tips ter ondersteuning van je schilderklus.

In welke volgorde schilder je een huis?

Een vaste volgorde draagt bij aan een strak en professioneel verfresultaat. Als je zowel het plafond als de muren in huis gaat schilderen, begin dan altijd eerst met het plafond. Werk die volledig af en ga dan pas aan de slag met je muren. Ga je ook deuren en ramen schilderen? Zet dit dan altijd bovenaan je lijstje.

Wat eerst: muren of kozijnen?

Schilder je zowel muren als kozijnen aan de buitenkant van je huis? Start dan eerst met het schilderen of lakken van kozijnen en ga daarna pas aan de slag met de buitenmuren van je huis. Overigens geldt dit ook voor het houtwerk binnenshuis.

 

Besteed het schilderwerk uit aan een professional

Geef je een schildersklus liever uit handen aan een professioneel schildersbedrijf? Dan zit je bij ons natuurlijk helemaal goed. Wij maken van jouw huis een echte droomwoning dankzij het overtuigende schilderwerk. Schroom daarom niet een beroep te doen op onze schilders en neem vandaag nog contact met ons op.