Schuifraam vervangen met dubbelglas

Ben je nog steeds blij met het aanzicht van je schuifraam, maar wil je graag je huis beter isoleren? Zoek je een manier op je huis te verduurzamen? Of vind je het vervelend dat je schuifraam telkens beslaat? Ongeacht de reden vervangen wij jouw schuiframen voor een schuifraam met dubbelglas. Jouw nieuwe schuifraam maken wij grotendeels zelf in eigen werkplaats, op maat voor jouw pand. De andere onderdelen worden aangeleverd door onze betrouwbare en professionele partners. Tijd voor vernieuwing? Tijd voor Groen.

Bekijk projecten

Van schuifraam naar schuifraam met dubbelglas

Bij Amsterdamse historische panden zie je vaak mooie, ouderwetse schuiframen. Deze schuiframen hebben vaak nog enkel glas. Dit kan veel nadelen met zich mee brengen, zoals condens, tocht en geluidsoverlast. Ook is enkel glas door het warmteverlies niet goed voor het milieu. Toch zijn er meerdere redenen waarom je het schuifraam wil behouden. Ke kan het mooier vinden of je kan in een monumentaal pand wonen waar het behouden van schuiframen verplicht is. Gelukkig is er een manier waarop je je schuifraam kan behouden en tegelijkertijd de bijkomende nadelen kan aanpakken!

Laat je bestaande schuifraam vervangen door een variant met dubbelglas. Wij maken je nieuwe schuifraam met dubbelglas (HR++) in eigen werkplaats op maat zodat je vernieuwde raam precies aansluit bij de stijl van jouw pand. We gebruiken voor alle onderdelen die wij maken mahoniehout. Dit is een mooie, warme houtsoort met een hoge isolatiewaarde. Zo behoud je het historisch karakter van je schuiframen, terwijl je jouw ecologische voetafdruk verkleint en het geluid van de stad voortaan op straat houdt!

Wij kijken bij Groen graag samen met jou naar wat er nodig is om jouw schuifraam te vervangen door een schuifraam met dubbelglas. Om het aanzicht van je pand te waarborgen, behouden we zo veel mogelijk van de elementen van jouw oude schuifraam. Het is mogelijk bij Groen om enkel een nieuw raam, of een geheel nieuw kozijn te plaatsen. Wat nodig is, is afhankelijk van de staat van jouw kozijn. Na het plaatsen van het nieuwe kozijn en/of het nieuwe raam werken we kieren af om tocht te voorkomen. Vervolgens schilderen we alles goed af.

Om niet alleen aan de buiten- maar ook aan de binnenkant zo dicht mogelijk bij het uiterlijk van jouw oude schuifraam te blijven, maken we gebruik van het traditionele touw-systeem. Door middel van een touw en katrollen, zorgen we ervoor dat jouw nieuwe schuifraam met dubbel glas soepel open en dicht kan.

Ervaringen van onze klanten

 • 9

  Alice uit Amsterdam

  We zijn zeer tevreden! De rustige schilders hebben netjes gewerkt. De punten die nog niet goed waren tijdens de oplevering werden snel en goed opgepakt. Zeker aan te raden

 • 10

  Bart uit Amsterdam

  Afspraak is afspraak. Werken zeer netjes en leveren geen half werk. Schakelt zo nodig snel een timmerman in voor herstelwerk, zodat het schilderwerk binnen de afgesproken termijn afgerond kan worden.

 • 10

  Chris uit Amsterdam

  Dit najaar heeft Groen Schilders namens onze VVE de buitenkant van het pand onder handen genomen. o.a. kozijnen zijn gedaan. Prima prijs, goede service en vooral de kwaliteit is hoog. Aanrader!

Monumentale panden

Een van de redenen om een schuifraam te vervangen door een schuifraam met dubbelglas in plaats van door een heel ander systeem, is omdat je in een monumentaal pand woont. In sommige gevallen is het mogelijk om monumentenglas te plaatsen in een exacte kopie van het bestaande schuifraam. Het blijft echter belangrijk voor jouw monumentale pand uit te zoeken of je voor de gewenste werkzaamheden een vergunning moet aanvragen, om vervelende verrassingen te voorkomen.

Garantie

Wij werken met de beste materialen en we staan garant voor de kwaliteit die wij bieden. Op kozijnen en ramen die wij plaatsen bieden we daarom ook tien jaar garantie, die ingezet kan worden wanneer er bijvoorbeeld problemen zijn met water- of winddichtheid. Op beglazing bieden we vijf jaar garantie. Deze garantie geldt bijvoorbeeld bij condensatie of vuil tussen het dubbele glas. Op hang- en sluitjaar bieden we twee jaar garantie.

Vrijblijvende offerte

Omdat we alle raamdelen, lijstwerken en kozijnen zelf in eigen werkplaats op maat maken, verschillen prijzen voor het plaatsen van schuiframen met dubbelglas per pand. We bespreken de prijs die je kan verwachten graag tijdens de opname.
Het is tijd voor kwaliteit in combinatie met duurzaamheid. Het is tijd voor Groen. Laat je inspireren door Groen’s projecten in Amsterdam, of vraag meteen geheel vrijblijvend een offerte aan!

+31 20 - 26 11 802