Draaikiepraam

Heb je schuiframen die niet meer soepel openen en sluiten? Zoek je een manier om je huis te verduurzamen? Of vind je het vervelend dat je schuiframen telkens beslaan? Wat de reden ook is, wij vervangen jouw schuiframen voor duurzame en stijlvolle draaikiepramen, die we zelf in onze eigen werkplaats voor jou maken!

Bekijk projecten

Van Schuifraam naar Draaikiepraam

Schuiframen zijn typerend voor historische Amsterdamse panden. Schuiframen met enkel glas brengen echter een aantal nadelen met zich mee. Zo kan je last krijgen van tocht, condens en van geluidsoverlast. Ook gaan oudere schuiframen soms niet meer goed open en dicht of kunnen ze gaan rotten. Dit kan schadelijk zijn voor je pand en voor je eigen gezondheid. Daarnaast is het enkel glas in deze ramen niet duurzaam, doordat je veel warmte verliest.

Groen legt bij alle werkzaamheden de focus op duurzaamheid en het behouden van het karakter van jouw pand. Eén van de opties om jouw huis te verduurzamen en de nadelen van je schuiframen te verkleinen, is door het laten plaatsen van door Groen op maat gemaakte draaikiepramen. Draaikiepramen kunnen zowel verticaal naar binnen, als gedeeltelijk horizontaal omlaag opengeklapt worden. De horizontale stand biedt een simpele manier van het ventileren van de ruimte, terwijl je met de verticale stand lekker uit het raam kan hangen en kan genieten van Amsterdam.

Authentiek maatwerk

Als je door Groen draaikiepramen laat plaatsen weet je zeker dat jouw nieuwe, duurzame ramen aansluiten op de stijl van jouw pand. Zeker bij monumentale panden is het van groot belang dat de waarde van het pand behouden blijft. In het behouden van het karakter en de uitstraling van je pand zijn wij gespecialiseerd door onze jarenlange ervaring met historische (grachten)panden in en rondom Amsterdam. Het is bij monumentale panden belangrijk dat je van te voren weet of je voor de gewenste werkzaamheden een vergunning moet aanvragen.

Omdat wij kwaliteit en vakmanschap willen garanderen, maken wij alle kozijnen, lijstwerken en raamdelen zelf in onze eigen werkplaats. Onze kozijnen worden gemaakt van mahoniehout. Dit hout heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor de warmte in huis blijft. Daarnaast hebben houten kozijnen een unieke, authentieke en warme uitstraling.

Afhankelijk van de staat van jouw kozijnen zet Groen nieuwe ramen of gehele nieuwe houten kozijnen. Indien het oude kozijn nog in goede staat is wordt de ruimte waar voorheen de gewichten van het schuifraam in zaten gebruikt om het nieuwe kozijn in te plaatsen. Na het plaatsen van het nieuwe raam isoleren we eventuele kiertjes en verven we alles keurig af, zodat jouw pand er weer netjes uit ziet.

Ervaringen van onze klanten

 • 9

  Alice uit Amsterdam

  We zijn zeer tevreden! De rustige schilders hebben netjes gewerkt. De punten die nog niet goed waren tijdens de oplevering werden snel en goed opgepakt. Zeker aan te raden

 • 10

  Bart uit Amsterdam

  Afspraak is afspraak. Werken zeer netjes en leveren geen half werk. Schakelt zo nodig snel een timmerman in voor herstelwerk, zodat het schilderwerk binnen de afgesproken termijn afgerond kan worden.

 • 10

  Chris uit Amsterdam

  Dit najaar heeft Groen Schilders namens onze VVE de buitenkant van het pand onder handen genomen. o.a. kozijnen zijn gedaan. Prima prijs, goede service en vooral de kwaliteit is hoog. Aanrader!

Duurzaam

We gebruiken bij Groen dubbelglas (HR++) in de draaikiepramen. Met dit glas is je huis beter geïsoleerd en daarmee ook duurzamer voor je energiekosten en voor het klimaat. Het glas kan je overigens door het mechanisme van het draaikiepraam makkelijk zowel aan de binnen- als aan de buitenkant schoonhouden. Daarnaast heb je minder last van tocht. Ook houdt dubbelglas het geluid van de straat beter buiten. Het is dus niet alleen duurzaam, maar het verbetert ook je nachtrust!

Om aan al jouw wensen omtrent de uitstraling van het pand, comfort en (extra) veiligheid te kunnen voldoen, bieden we een aantal extra voorzieningen aan bij de draaikiepramen.

Garantie

Om de levensduur te waarborgen werken wij enkel met de beste materialen. Wij staan dan ook garant voor de kwaliteit die wij leveren en bieden daarom tien jaar garantie op onze kozijnen. Deze garantie geldt als bijvoorbeeld blijkt dat kozijnen niet water- of winddicht zijn. Op de beglazing bieden wij vijf jaar garantie en op hang- en sluitwerk twee jaar. Deze garantie geldt bijvoorbeeld bij condensatie of bij vuil in het dubbele glas.

Vrijblijvende offerte

Wij maken alle benodigde onderdelen voor het plaatsen van een draaikiepraam zelf op maat in eigen werkplaats. Omdat elk pand anders is zijn offertes altijd maatwerk. Tijdens de opname bespreken we welke prijs je kan verwachten voor het plaatsen van een draaikiepraam. Het is tijd voor duurzaamheid en kwaliteit. Het is tijd voor Groen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

+31 20 - 26 11 802