Wanneer verven na stucen?

Stucen draagt bij aan mooie afgewerkte muren in huis. Dit hoef je niet perse zelf te doen, maar kun je natuurlijk ook overlaten aan een stukadoor. Verven na stucen is uiteraard logisch, want een likje verf doet nu eenmaal wonderen in je interieur. Je kunt echter niet zomaar een gestucte muur verven. Hierbij komt het een en ander om de hoek kijken en je moet bovendien met een aantal zaken rekening houden. Wanneer verf je pleisterwerk en hoe pak je dit slim aan?

Verven na stucen

Droogtijd stucwerk

Het drogen van stucwerk is uiterst belangrijk. Dit vraagt om veel geduld, maar daardoor ben je wel verzekerd van het beste resultaat. Scheuren worden namelijk voorkomen door je stucwerk optimaal te laten drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van het stucwerk, de luchtvochtigheid, de ventilatie en de temperatuur. In het algemeen geldt de stelregel: 1 dag droogtijd voor 1 millimeter stucwerk.

Voorstrijken stucwerk

Bij het verven van pleisterwerk is het belangrijk om na te gaan of voorstrijken nodig is. Dit gaat vooral op bij nieuwbouwhuizen. Op een pas gestucte muur kan je namelijk niet zomaar muurverf aanbrengen. Dit komt vanwege de zuigende werking en gladde ondergrond. Daarom vraagt dit om een speciale behandeling met voorstrijkmiddel. Hiermee voorkom je vlekken en baanvorming bij het aanbrengen van muurverf.

Glad gestucte muur verven

Wil je een glad gestucte muur verven? Behandel deze dan eerst met een voorstrijkmiddel. Dit vermindert namelijk de zuiging en zorgt ervoor dat de muurverf beter hecht en dekt. Bij een oudere muur is dit vaak niet nodig. Verf een behandelde muur altijd pas na zo’n 16 uur en niet eerder.

Grof gestucte muur verven

Het is niet moeilijk om een grof gestucte muur of pleisterwerk te verven. Wel kun je het beste de muur ontvetten en een voorstrijk fixmeermiddel aanbrengen op de muur. Hiermee voorkom je vervelende verfbladders in een later aangebrachte verflaag. Vervolgens kun je aan de slag met het verven van de grof gestucte muur.

Stucwerk laten verven door een expert

Pleisterwerk hoef je natuurlijk niet zelf te verven. Je kunt ook een specialist inschakelen om dit voor je op te pakken. Wij gaan graag voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je gestucte muren er binnen een kort tijdsbestek mooi bijstaan. Of het nu gaat om witte latex of juist een opvallende verfkleur, wij draaien onze hand er niet voor om. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we exact wat nodig is. Bel of mail ons daarom voor het inplannen van een afspraak.