Hoe schilder je een kozijn?

Het schilderwerk van je kozijnen houd je regelmatig bij. Uiteraard is het belangrijk dat je schilderwerk op de juiste wijze uitvoert. Daarmee voorkom je dat je binnen twee jaar alweer aan de slag moet met schilderwerk binnen of buiten. Je kozijnen schilderen is geen lastige klus, zolang je maar weet wat je moet doen. Waarom is het zo belangrijk om je kozijnen van goed schilderwerk te voorzien en hoe pak je dit slim aan?

Kozijnen schilderen

Het belang van kozijnen schilderen

Buitenkozijnen zijn aan allerlei elementen onderhevig. Zonlicht, regen en wind tasten het verfwerk aan van bijvoorbeeld houten kozijnen. Met de juiste bescherming is bijvoorbeeld houtrot tegen te gaan. Dit geldt ook voor het aanbrengen van verf. Het is dé perfecte methode om je kozijnen de bescherming te bieden die ze nodig hebben. Bovendien ziet je huis er zo ook toonbaarder uit.

 

Stappenplan voor het schilderen van kozijnen

Hoe je kozijnen schildert? Middels onderstaand stappenplan maken we het jou gemakkelijk om je kozijnen van een verflaag te voorzien:

  1. Ontvet de ondergrond: dit kan eenvoudig met water en een ontvetter.
  2. Verwijder vuil en bladderende verf: dit doe je met een verfkrabber en een borstel.
  3. Gebruik een verfföhn: dit is ideaal voor het verwijderen van oude verfresten.
  4. Behandel verrotte delen: eventueel verrotte delen in het houtwerk behandel je met houtrotstop of houtrotvuller en schuur gerepareerde delen bij.
  5. Maak opnieuw schoon: maak de kozijnen opnieuw schoon en schuur ze vervolgens netjes bij.
  6. Plak je ramen af en breng grondverf aan: dit kan met schilderstape en een goede verfkwast.
  7. Werk oneffenheden bij: gebruik hiervoor een plamuurmes en schuurmachine.
  8. Werk kieren en naden weg: dit doe je met behulp van akrylaatkit. Breng voor de tweede maal grondverf aan en schuur alles netjes bij.
  9. Lak de kozijnen: doe eerst de hoeken en randen en vervolgens de lange delen. Egaliseer de verflaag met een verfroller. Voor een optimale dekking kies je voor twee verflagen.

Besteed het schilderwerk uit aan ons schildersbedrijf

In plaats van zelf met het schilderwerk aan de slag te gaan, kan je het ook uitbesteden aan een expert. Bij ons kun je niet alleen rekenen op professioneel verfadvies, wij kunnen jou ook veel werk uit handen nemen. Profiteer van topkwaliteit en onze scherpe prijzen. Daarnaast geniet je van een snelle oplevering en dus hebben je kozijnen de komende jaren geen onderhoud nodig. Bel of mail ons vandaag nog voor het inplannen van een verfafspraak.