Buitenschilderen – Westlandgracht

Buitenschilderwerk Westlandgracht

In juli en augustus 2017 hebben we mogen werken aan een mooi buitenschilderproject in Amsterdam-Zuid. Het project betrof een hoekpand aan de Westlandgracht in de Hoofddorppleinbuurt. We hebben de vijf woonlagen, vanaf begane grond tot het dak, onder handen genomen. Per verdieping betrof het ongeveer zes grote ramen en een aantal kleinere ramen. Altijd leuk om een heel pand te mogen opknappen en het enorme verschil te kunnen zien!

Voor de werkzaamheden moest er een steiger worden geplaatst aan de voorzijde. Natuurlijk handelen wij in zo’n situatie het aanvragen van de vergunningen af.

Houtrotreparatie

Voordat we aan de slag konden met het schilderwerk kwamen we veel houtrot tegen. Op sommige plaatsen in gevels is het houtwerk extra gevoelig voor rot. We ontdekten veel rot in de liggende delen van de kozijnen en in de kopse houten kanten. Dit houtwerk staat het hele jaar door bloot aan allerlei weersomstandigheden en vraagt dus om een goede bescherming! Gelukkig hebben we alle expertise in huis om de beste houtrotmaterialen te selecteren.

We hebben het houtrot gerepareerd met een epoxy bestaand uit twee componenten. Dit materiaal vult goed op en is een duurzaam houtvervangend product. Daarna waren de kozijnen weer goed schuurbaar en konden we beginnen met de schilderwerkzaamheden!

Aan de voorgevel hebben we de kozijnen van beneden- en erkerramen, deuren en dakkapel voorzien van een mooie witte glanzende verflaag. Ook de hijsbalk en daklijst staan weer strak in de verf. Het hele pand zag er weer uit als nieuw! Voor het werk aan de achtergevel hadden we geen steiger nodig. Via het gebouw hadden we toegang tot de ramen in de achtergevel.

We zijn erg tevreden met het resultaat en de bewoners ook. Klik als u meer wilt lezen over ons buitenschilderwerk of bekijk andere projecten. U kunt ook gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Westlandgracht, Amsterdam

Nieuwste Projecten