BTW op schilderwerk

Net als op vele andere diensten en producten rust er ook op schilderwerk BTW. Het is echter niet voor iedereen duidelijk hoe dit nu precies zit. Dit geldt ook voor eventuele subsidies en schilderswerkzaamheden die fiscaal aftrekbaar zijn. Daarom leggen wij het graag aan je uit.

Op schilderwerk geldt een laag BTW-tarief van 6 procent. Hiermee kan je al snel honderden euro’s besparen op het inschakelen van een schilder. Dit lage BTW-tarief van 6 procent gaat op voor woningen ouder dan twee jaar. Hieronder valt onder meer het voorbereidingswerk, het voorbehandelen, schildermaterialen, de verfproducten zelf en het arbeidsloon van de schilder(s).

Schilderswerkzaamheden die eigenlijk te ver afstaan van het schilderwerk, vallen onder het BTW-tarief van 21 procent. Dit gaat bijvoorbeeld op voor het vervangen van kozijnen, ramen en deuren.

Is er verschil tussen zakelijk en privé?

Ja, er is een verschil tussen het BTW-tarief voor zakelijk en privĂ©. Particulieren profiteren van 6 procent, maar dit gaat niet op voor bedrijven. Zij betalen gewoon 21 procent BTW. VVE’s vallen niet onder die regeling en betalen wel 6 procent BTW op schilderswerkzaamheden.

Subsidies en fiscale voordelen

Vanaf januari 2018 geldt een gunstige verlaging van het BTW-tarief op schilderswerkzaamheden van 21 naar 6 procent. Dit betreft eerdergenoemde werkzaamheden. Er zijn op dit moment geen andere subsidies mogelijk, maar deze BTW-verlaging levert natuurlijk al snel honderden euro’s voordeel op.

Binnen- en buitenschilderwerk is alleen fiscaal aftrekbaar als het om een Rijksmonument gaat. Heb je een lening afgesloten ter verbetering van je woning? Dan mag je de rente op de afgesloten lening aftrekken van je inkomstenbelasting. De kosten van het onderhoudsschilderwerk zelf zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Een schilder inschakelen voor jouw schildersklus

Dankzij het gunstige BTW-tarief kan je dus flink besparen op je schildersklus. Daarom heeft het meerwaarde ons schildersbedrijf in te schakelen voor jouw verfwerkzaamheden. Wij zijn ervaren en leveren schilderwerk altijd binnen een kort tijdsbestek op. Maak daarom een afspraak met ons bedrijf en profiteer direct van onze aantrekkelijke prijzen.

Schilderwerk en BTW, hoe zit dat?

Nieuwste Projecten